Шофьор остана без книжка след фалшиво положителни полеви тестове.Отнеха  шофьорската

...
Шофьор остана без книжка след фалшиво положителни полеви тестове.Отнеха  шофьорската
Коментари Харесай

Пореден абсурд! Шофьор остана без книжка след фалшиво положителни полеви тестове

Шофьор остана без брошура след подправено позитивни полеви проби.Отнеха  шофьорската брошура на мъж три пъти за интервал от към две години. Ситуацията звучи неуместно, само че още по-абсурдно е, че притежателят на този връх няма никаква виновност и даже разполага с документи, които го оправдават.

Шофьор остана без брошура след подправено позитивни полеви проби

„ Спират ме и ми вършат проби – първите два пъти Drug Test 3000, третия – Drug Test 5000. И при трите пъти са позитивни за амфетамин. Никога не съм употребявал. Казват ми, че ще ми лишават книжката и ще ме задържат за 24 часа. Първия път имаше и обиск у дома ”, описа в ефира на NOVA  Христо Христев.

В трите случая набеденият е уличаван в приложимост на наркотични субстанции

След последния случай, при който пробата му демонстрира, че е използвал опиати, мъжът си наема човек, който да вози него и фамилията му.

Освен неудобството в напредването, което му е основано, мъжът остава и без работа, тъй като е професионален водач.

„ Има проблем и правоприлагането, и със законодателството ”

Както Safenews  писа, „ законът за придвижването по пътищата категорично споделя, че книжката не се лишава в случаите, в които се дава кръвна проба. Това е записано последния метод – когато е дадена кръвна проба, резултатите са определящи. Тоест ние го тълкуваме, и съдилищата също го поясняват по този метод, че при отвод да се даде полеви тест и със единодушие да се даде кръвна проба, не би трябвало книжката да се лишава. Съответно не би трябвало да се слага лидерът в такава обстановка на оцеляване. От друга страна има една разпоредба, която дефинира редът за взимане на пробите и за определяне използването на алкохол и наркотични субстанции, в която се споделя, че полицейските чиновници имат обвързване да съпроводят лидера до лечебно заведение, само и единствено в случаите, в които тестът за алкохол от дрегера е над 1, 2 или е позитивна за опиати. Обаче когато лидерът откаже полевия тест, те нямат сходно обвързване ”, обясни  юрист Петкова.

Още вести чететете в категория Крими & Темида.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР